София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Петков: Ще питаме Едуард Сноудън защо САЩ подслушват половината лидери в Европа

ПП АБВ подготвя посещение в Москва
2 мЕвроком 1160

Председателят на ПП АБВ Румен Петков ще настоява за среща с Едуард Сноудън  в Москва. Пред медиите той обяви, че ще пита бившия сътрудник на американските тайни служби за аргументите на САЩ да подслушват половината лидери в Европа. 

„Искам да ви информирам, че подготвяме посещение в Москва, където ще имаме разговори на високо политическо равнище, свързани с нашите делови взаимоотношения, търговските ни взаимоотношения, отношенията на ПП АБВ към санкциите, отношенията ни в енергетиката, защото това е стратегически сектор на нашето сътрудничество. Ще настоявам да ми бъде организирана среща с г-н Едуард Сноудън, на която ще го помоля да ми представи аргументите на нашите приятели от САЩ да подслушват половината лидери на Европа и неговия коментар, разбира се, доколко това е дружеско. На мен поне ми изглежда от друга гледна точка интересно, не от тази. Ще го помоля, ако се състои такава среща, за информация колко от техническите подслушвателни ресурси на САЩ и на какво основание са били насочвани към Европа. Едното обяснение е, че ни обичат много и се стремят да познават най-близките си. Моето обяснение е друго. За това един такъв разговор с г-н Сноудън, би бил много интересен за всички нас гражданите да Европа“.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!