София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Петков: След ББР комисия влиза и в Държавната консолидационна компания

Икономическият министър продължава с проверките
26 мПолитика 336 Антоанета Начева

"Назначих комисията, която влезе в ББР, но с нови членове, да влезе и в Държавната консолидационна компания. Ще се проверят и "Индустриални зони" и Българска агенция за застраховане. Това заяви служебният икономически министър Кирил Петков пред bTV.

ДКК управлява голям финансов ресурс, като собственият му капитал през 2019 г. е близо 1,2 млрд. лв., а на управляваните активи - около 1,5 млрд. лв. Дейността е свързана с ремонт и реконструкция на язовири - държавна и общинска собственост, във връзка с което през 2018 г. капиталът на дружеството е увеличен целево с половин милиард лева.

Служебният икономически министър заяви, че няма никаква информация за ДКК, той сподели, че там е и държавният комплекс за 90 хил. кв. м., който в средата на кризата се е решило да се строи, за да се преместват министерства. Неговата цел е да внесе повече яснота какво се случва под този холдинг. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!