София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Полфрийман - без контакт с адвокат до вторник

Освободеният австралиец остава в центъра за бежанци в Бусманци

Полфрийман - без контакт с адвокат до вторник

Освободеният австралиец остава в центъра за бежанци в Бусманци

8 месецаПравосъдие 8 Боряна Райчева


Пуснатият вечра предсрочно от Софийския централе затвор Джок Полфрийман и настанен в ценътра за бежанци в Бусманци няма право на контакт със своя адвокат и това ще продължи  поне до вторник, информира телевизия "Евроком" защитникът му Калин Ангелов. 
 
Причината за това е, че в момената са неработни дни и свижадния в центъра не  са позволени. Ангелов обясни, че все още не се е виждал със своя клиент, нито го е чувал и не зане как се чувства, но се надява да е добре.
 
Юрисът изрази недоумение от реда в центъра за бежанци, които по думите му важи не само за неговия подзащитен, а за всички чужденци  без документи, но на практика той ограничава правото им на защита.
 
Припомняме, че Джок Полфрийман беше освободен вчера предрочно с решение на Софийски апелативен съд, което е окончателно, след като е излежал 12 от общо 20-годишната си присъда за убийството на студената Андрей Монов. 
 
Решението на съдийския състав, председателставн от Калин калпхакчиев предизвика силен обществен отзвук, като редица политици, общественици  и близки на жертавата изразиха неодобрението си от предсрочното пускане на свобода на Полфрийман.