София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕСТРЕЛКИ: Началото на предизборната канонада (ВИДЕА)

По-малко от два месеца преди изборите
31 мЕвроком 682

По-малко от два месеца ни делят от парламентарните избори, а политическите престрелки стават все по-ожесточени. И докато някои се съюзяват, то други се атакуват все по-агресивно, често изкарвайки наяве позабравени моменти от политическото и обществено минало на част от играчите, които се борят за доверието на избирателите.

Така например днес от „Да България“ освежиха паметта ни с изказвания и обещания от страна на премиера Борисов. Във видео, озаглавено „Борисов е господар на лъжите“ от политическата група на Христо Иванов, поставят темата за АЕЦ „Козлодуй“ и АЕЦ „Белене“, за шкафчето на министър-председателя, проекта за нова Конституция, за кандидатурата му за президент и други.

Вчера от „Демократична България“ атакуваха и друг участник в предизборната надпревара, а именно Веселин Марешки, поставяйки въпроса за определения от самия лидер на Воля „кокошарник“ в Морската градина във Варна.

"Показваме ви един дребен пример за тази корупционна класа, която превръща корупцията в политическо позициониране и политическото позициониране в корупция, което винаги обслужва прокуратурата”, коментира Христо Иванов.

Костадин Костадинов от ПП „Възраждане“ пък реши да припомни старо, но златно видео от гостуването му в „България он еър“ и спора му с адв. Николай Хаджигенов през 2018-та, който предизвика остри реакции и съдейки по това, колко души са го гледали в рамките на по-малко от 24 часа, явно интересът не стихва. Накратко - справедливост или възродителен процес е смяната на турските имена на емблематични местности в България. Двамата гости размениха противоположните си позиции. В защита на тезата, че наименованията би следвало да се променят с български такива категорично се обяви председателят на „Възраждане“. Адв. Хаджигенов от своя страна заяви, че българите всъщност са тюркско племе, а имената не би трябвало да се сменят.

"Господари на ефира" решиха да ни припомнят и "еволюцията" в отношенията на двете партии, които вчера обявиха своя съюз - НФСБ и Воля. В ретроспекцията на "Господарите" конфликтите през годините съвсем не липсват. От политическите групи обаче посочиха, че не са се карали поне година и половина. 

Линк към видеото

Съдейки по поведението на политическите фигури още преди началото на предизборната кампания, явно битката за гласовете на избирателите ще е изпълнена отново с компромати, нападки и припомняне на отминали събития, проблеми и обещания. Което от една страна не е никак лошо. Политическата памет на българина трябва да се освежава периодично, както и тази на хората, които се борят за власт. От друга страна обаче, битката с компромати рискува да отдръпне избирателя, който в крайна сметка иска визия за бъдещето. А кой ще отиде до урните– предстои да разберем.

"Евроком“, в качеството си на телевизия, държаща на обективността, ще продължи да Ви споделя интересните моменти от предизборната канонада - такива, каквито са - без политически пристрастия. В интерес на истината и на обществото. Медиите съществуват, за да задават въпроси и да поставят теми. Управляващите и борещите се за власт - за да отговарят. Поне в демократичния свят, в който имаме претенции, че живеем.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!