София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ПОСЛЕДНО СБОГОМ: Захариева благодари на посланиците от Европейския съюз у нас

Външният ни министър отчете връщането на темата за европейската интеграция на Западните Балкани
2 мПолитика 1945

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие посланиците на държавите - членки на ЕС, за да направят заедно преглед на постигнатото в съвместната им работа през последните 4 години и да им благодари за ползотворното сътрудничество.

„За мен и моя екип бе чест да работим с вас. Винаги сме обсъждали всички въпроси като едно семейство“, заяви министър Захариева. Тя припомни ключовите събития от календара на МВнР, при които България показа, че е предвидим и стабилен партньор - Българското председателство на Съвета на ЕС, председателството на Берлинския процес, инициативата „Три морета“.

Външният ни министър отчете връщането на темата за европейската интеграция на Западните Балкани високо в дневния ред на ЕС като едно от най-големите постижения на страната ни и факт за това е, че този въпрос остана сред приоритетите на Съюза и до днес. Захариева отчете като един от най-големите успехи на страната ни приемането ни във валутно-курсовия механизъм ERM II и в банковия съюз.

Министър Захариева благодари чрез посланиците на държавите членки, които съдействаха за разкриването на безпрецедентно голям брой секции за парламентарните избори. Тя припомни и доброто сътрудничество в ЕС и по време на първата вълна от Ковид-19, когато бе критично важно бързо да се отворят сухопътните граници за завръщащите се граждани.

На срещата бяха обсъдени редица въпроси от европейския дневен ред.

Посланиците на държавите - членки на ЕС благодариха на министъра за отличната съвместна работа.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!