София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Посолството на Чехия в Москва уволни 79 руснаци

19 души с руско гражданство ще продължат да работят в посолството

Руски граждани, работещи в посолството на Чехия в Москва, получиха писма за уволнение. 79 души ще бъдат изгонени от работа, съобщава РИА Новости с позоваване на Министерството на външните работи на републиката. Подчертава се, че в съответствие с решението на руската страна 19 души с руско гражданство ще продължат да работят в посолството.

Припомняме, че в средата на април Прага изгони от страната 18 служители на руското посолство. Други служители на дипломатическата мисия ще напуснат Чехия на 29 и 31 май. За тях ще бъдат организирани специални полети. До края на май броят на руските служители в чешката столица ще бъде намален с 35 дипломати. Уволнени са още 46 руснаци - административен и технически персонал.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!