София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Посолството ни в Скопие дари коледни пакети на деца

Дядо Коледа раздаде пакети с лакомства на деца от българската общност в посолството ни
8 сЕвроком 123

Посолството на България в Скопие направи дарение за деца от Република Северна Македония в рамките на проекта „Български коледни празници”, който се реализира с финансовата подкрепа на МВнР, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

140 коледни пакети с лакомства и училищни пособия за деца в Скопие на основно училище „Д-р Златан Сремац“, Дома за рехабилитация на деца и младежи, Дома за деца с възпитателни проблеми и поведение, Детската белодробна болница „Козле“ и Дневен център за деца със синдром на Даун „Доза щастие“ бяха раздадени на 29 декември 2020 г.

Пакетите бяха предадени от българския посланик в Република Северна Македония Ангел Ангелов и неговата съпруга Биляна Ангелова. Благодарност за хуманния жест бе изразена от представителите на съответните институции и присъстващите деца. Събитието е израз на последователната подкрепа от страна на посолството за уязвими обществени групи в Република Северна Македония и на установеното дългогодишно сътрудничество с по-голямата част от бенефициентите.

Дядо Коледа раздаде пакети с лакомства на деца от българската общност в посолството ни в Скопие. Събитието се проведе при стриктно спазване на ограничителните мерки, наложени във връзка с разпространилата се пандемия от COVID-19.