София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пожар избухна в най-големия стоманодобивен завод в Русия НЛМК

Предварителните данни сочат, че пожарът в Новолипецкия завод е причинен от дрон

2 месецаВойна 2 Иванина Игнатова

Пожар е избухнал в главния завод на руския производител на стомана НЛМК (Новолипецки металургичен комбинат) в 1.40 след полунощ местно време, информира областният управител в събота - втората годишнина от руската инвазия в Украйна.

Предварителните данни сочат, че пожарът в Новолипецкия завод е причинен от дрон, написа областният губернатор на Липецк Игор Артамонов в приложението за съобщения "Телеграм". Видео, публикувано в социалните медии, показва експлозия с голям оранжев пламък, осветяващ нощното небе. Пожарът е бил потушен, не се съобщава за пострадали.

Заводът в Липецк - основен производствен обект на НЛМК, се намира на около 400 км от руско-украинската граница. Той е специализирана в производството на плоски стоманени продукти и е отговорен за 80% от стоманените продукти на НЛМК и 18% от руската стомана.