София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Премиерът Борисов прие оставката на Цецка Цачева

Сама е изявила желание да напусне правителството

Премиерът Борисов прие оставката на Цецка Цачева

Сама е изявила желание да напусне правителството

1 годинаПолитика 5 Боряна Райчева


Правосъдният министър Цецка Цачева подава оставка заради купения от нея евтин апартамент в столичния квартал "Изток". Цачева сама е изявила желание да напусне правителството в разговор с премиера Бойко Борисов. Тя е била привикана за обяснения в премиерския кабинет рано сутринта в събота.

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева. Пред премиера министър Цачева заяви решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.

Цецка Цачева обяви, че решението си да напусне кабинета е взела още в петък. „Знаете, че във вчерашния ден еднолично сезирах компетентните институции с искане да бъдат извършени проверки по отношение на придобитото от мен недвижимо имущество. Това означава, че нямам никакви притеснения за извършени престъпления, тъй като не съм в никакви връзки с формата продавач, нито пък може да се говори за злоупотреба с власт. Още във вчерашния ден, след като говорих с премиера, съм изразила готовност да подам и оставка. Беше коректно да го изчакам да се завърне от Брюксел. Тази сутрин за пореден път обясних и на него при какви условия и как съм сключила сделката”, каза Цачева.

Редица политици подкрепиха оставката на Цачева и я определиха като едноличен акт.

Припомняме, че Бойко Борисов се закани да провери за случая с апартаментите и всеки да понесе последствия.