София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Престъпници пребиха и ограбиха 92-годишна в Шуменско

Заедно с нея е бил нападнат и пострадал и мъжът, който се грижи за нея
2 мИнциденти 363 Боян Марков

Трима души пребиха и ограбиха 92-годишна жена, както и мъжа, който се грижи за нея. Посегателството е станало в шуменското село Велино. Извършителите са задържани само няколко часа след престъплението.

Малко преди 3 часа през нощта в сряда в къщата на 92-годишната баба Куля нахлуват няколко мъже. Освен възрастната жена там е и 61-годишният Величко Илиев, който се грижи за нея.

"Дойдоха, разбиха вратата, която беше заключена. Разбиха и другата врата и започнаха да ме бият. Искаха пари". Това сподели Величко Илиев.

"След като не намират това, което търсят, те преминават в другата стая, където лежи трудно подвижна възрастна жена на 92 години. Нанасят удари по лицето на жената. Искат ѝ всичките пари". Това обясни ст. комисар Ялчън Расим - директор на Областна дирекция на МВР - Шумен.

Престъпниците си тръгват с едва 20 лева от къщата. Няколко часа по-късно четиримата мъже са открити и задържани. Всичките са криминално проявени.

"Двама от извършителите, за които има доказателства, че са извършили деянието, са действали по време на извършването му в условията на опасен рецидив", сподели окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

За трима от престъпниците има доказателство, че са фактическите извършители на престъплението. Четвъртият е чакал отвън. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен.