София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Президентът Румен Радев проведе среща с представители на Военновъздушния колеж в САЩ

В срещата участва и посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен

1 месецПолитика 5 Антония Лазарова

Връзката между политическите цели и разработваните на тяхна основа стратегии и изучаването и анализът на стратегическите и оперативни аспекти в съвременните военни конфликти обсъдиха на среща в президентската институция държавният глава Румен Радев и представители на Военновъздушния колеж (Air War College) в САЩ, където държавният глава е завършил с отличие като магистър по „Стратегически проучвания“ през 2003 г. В срещата участва и посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен.

В рамките на разговора беше обсъдено и стратегическото партньорство между България и САЩ, както и модернизацията на българските въоръжени сили.

Румен Радев връчи Почетния знак на държавния глава на полк. Ерик Питърсън от Военновъздушния колеж, а от името на колежа той поднесе на държавния глава плакет в знак на признателност за неговата подкрепа за провежданата от колежа изследователска програма в областта на сигурността.