София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Проф. Балтов: Хората не спазват мерките, може да се въведат отново ограничения

Директорът на "Пирогов" смята, че действията на щаба са адекватни
10 сЕвроком 1244

За учениците беше изключително важно да тръгнат на училище. А за моловете и фитнесите бяха направени специални препоръки. Заведенията за обществено хранене в моловете не са отворени. Хората обаче не спазват мерките, нека да видим какви ще са данните тази седмица - ако започне експоненциално да нараства броят на заразените и на хоспитализираните, следва да се въведат отново ограничения. Това заяви пред БНТ директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Проф. Балтов обясни и отказа на някои страни да използват ваксината на "АстраЗенека". Според него това се дължи на проучване, което все още не е приключило:

В САЩ тече трета фаза на клинични изпитания на ваксината на "АстраЗенека". Това проучване ще излезе не по-рано от края на февруари. Щабът ще прецени на кого ще се слага ваксината на "АстраЗенека", но вероятно след резултатите от проучването ваксината ще се одобри за хора над 18 г., каза директорът на "Пирогов".

Проф. Балтов се надява от 1 март у нас да заработи регистърът на желаещите да се ваксинират, така че всеки да може да посочи къде иска да се ваксинира. Той апелира хората да се ваксинират, дори и тези, които са изкарали вируса безсимптомно. 

Според него действията на щаба са адекватни.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!