София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Проф. Ивайло Дичев: Борисов не е десен, той е ляв, ходи с джипа и хвърля пари на бедните

По думите му в интернет пространството оцелява най-шумният и агресивният
2 мЕвроком 1566

Борисов не е десен, той е ляв: ходи с джипа и хвърля пари на бедните без условия и реформи. Новите медии правят възможно фрагментирането на самото ни мислене. Залети сме от всякаква информация, която дори не можем да обработим. Започваме да реагираме като амеби само на дразнения. Някой казва нещо интересно, обърнеш се, после някой друг се изкаже – забравяш първия и насочваш вниманието си в новата посока. В интернет пространството оцелява най-шумният и агресивният.

За да те забележат, трябва да псуваш, да представяш радикално различно мнение. Това заяви проф. Ивайло Дичев в предаването „По острието с Калоян Константинов“ в коментар на изчезващата нормалност от обществения и политически дискурс.

Обществото се хвърля от един скандал в друг и се въвлича в културни войни, които само целят да го разединят и настроят хората едни срещу други: „Вместо да се съсредоточаваме върху социалните и икономически проблеми – те ги изместват в посока, която е повече свързана с емоциите, историята и фантазиите. Последното, което ме възмути, е решението да се спре Македония по пътя ѝ към ЕС.