София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Проф. Кантарджиев: Търсят се грешките на предишните, вместо да се мотивират хората да се ваксинират

"20 000 ваксини са много малко, трябва да се правят по 50-60 000 на ден", заяви още той
12 мПолитика 140 Антоанета Начева

"Проф. Стойчо Кацаров беше зам.-министър във второто правителство на Иван Костов, когато се наливаха основите на Здравната каса с едни пътеки, които са уникат. Здравната каса свръхфинансира едни дейности, почти не финансира други, която по закон няма право да се занимава с профилактика, пък прави пари за профилактика.", посочи проф. Кантарджиев.

"За 8 години в армията съм се научил да не коментирам началниците си. Въздържан съм, когато трябва да коментирам качествата на хора, завършили медицина, не казвам лекари. Тръгнаха да се търсят грешките напредишните, а не да се прави това, което трябва да се прави. Трябва да се мотивират хората да се ваксинират. При 20 000 ваксини на ден които се правят, са много, много малко, трябва да се правят по 50-60 000 на ден, казвал съм го и преди. Без ковид лекарите правят  5000 на ден. Като търсиш "маана" това пречи на хората да се ваксинират", заяви още той. 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!