София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Проф. Младен Григоров: Премахването на паметника в РСМ е поредното безобразие на Скопие

Председателят на фондация „Паметници на българската слава“ говори по повод поругаването на плочата
29 сИстория 465 Николай Парашкевов

"Премахването на паметника на Велко Скочивирчето е поредното безобразие на Скопие", това каза пред "Фокус" проф. Младен Григоров, председател на фондация „Паметници на българската слава“ по повод поругаването на паметника на Велко Скочивирчето и неговите комити от двора на църквата "Св Архангел Михаил "в прилепското село Клепач.

По думите му на паметника са изписани имената на хора, които са живели преди тях и са се борили за тяхната свобода.

Той определи смяната на имената на някои от четниците на Велчо Скочивирчето като "скудумие".

„Нямат никакво място в никакъв Европейския съюз, независимо какъвто и да е натиск да ни се упражнява. Нашите политици не трябва да допускат тази държавица с това управление в Европейския съюз, защото това значи, проблемите, които създават с нас, да ги изнесат и в Европейския съюз", категоричен е той.

„Нямам никакви надежди, че някога ще мирясат, просто не трябва да се допускат в Европейския съюз“, заяви още проф. Младен Григоров.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!