София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ПРОФЕСИЯ „РОБОТ“ В ЯПОНСКА БАНКА

Японска банка предлага работни позиции на роботи
6 годиниТехнологии 89 Боряна Райчева

Японската банка Токио-мицубиши-Ю Еф Джей ще работи с хуманоидни роботи от серията „Нао“. Андроидите ще бъдат „назначени“ в два града в Токио.
Роботите, назначени на определени позиции в банката ще упътват и посрещат клиентите. Те говорят 19 езика, което се предполага, че ще улесни потребителите. Андроидите „Нао“ са високи около половин метър и тежат 5,4кг. Задвижват се и реагират чрез звукови сензори и камери. Според мнението и реакцията на клиентите банката ще прецени дали да продължи да използва андроидите и в бъдеще време. От роботите се очаква не само да развеждат посетителите до желания от тях банков клон, а и да повдигнат настроението и разнообразят работната среда. Смята се, че роботите ще се справят успешно с привличането на нови клиенти. Ако това се случи, ще им бъдат възлагани по-сложни задачи.
Високоразвитият бизнес в Япония предполага включването на роботите в работния процес. С помощта и общуването, които предлагат на клиентите,  те могат да заменят и човек.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!