София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Прокуратурата повдига още едно обвинение срещу военния министър

Иска тежко наказание
5 годиниПравосъдие 31 Боряна Райчева

Прокуратурата ще поиска тежко наказание за военния министър в оставка Николай Ненчев. Това съобщи говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя уточни, че ще бъде внесено още едно обвинение срещу Ненчев.

Военният министър е с повдигнати две обвинения за длъжностно престъпление. Те са свързани със сделката с Полша за ремонта на МиГ-овете.

В първото обвинение се казва, че Николай Ненчев не е привел в изпълнение втората договорка с руската корпорация МиГ за ремонт на 4 български двигатели за самолетите МиГ-29.

Според второто обвинение Ненчев не е утвърдил проект за инвестиционен разход за ремонт на агрегати и доставка на резервни части за самолетите. Той не е изпълнил служебните си задължения и е нарушил Закона за отбраната и въоръжените сили.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!