София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

ПРОМЕНИ В ЕЛЕКТРОННОТО ПАЗАРУВАНЕ

Купувачите в по-изгодна позиция и най-изгодни цени
7 годиниТехнологии 24 Боряна Райчева

Онлайн платформа може да намали с 30% разходите за доставки. Иновацията поставя купувачите в по-силна позиция, и им осигурява най-изгодните цени. Прозрачност без граници и максимална ефективност са двата основни принципа за създаването на нововъведението.
Платформата е разработена на принципа на обърнатата пирамида в пазаруването, при която купувачите са в по-силната позиция от продавачите. Досега купувачите винаги са били в подчинено положение, сега се дава възможност те да бъдат силните и да диктуват правилата на играта, а продавачите на стоки и услуги да се състезават за парите им. Потребителя ще може да обяви предпочитаната за него цена, а продавачите да се състезават да удовлетворят желанията му. Според създателите, платформата дава на бизнеса възможност за повече печалба и справяне с корупцията.
Платформата дава възможност за организиране на три вида търгове. Единият е затворен. Другият е полуявен, при който участниците виждат само цените на конкуренцията, но не и името й. Третия вид е явен при които е показана на светло цялата информация. Към момента онлайн платформата покрива секторите транспорт и логистика, строителство и консумативи за офиса, като регистрираните участници са над 2900 - купувачи и продавачи, а броят на успешните сделки надхвърля 2700.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!