София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Протестиращите: От ВМРО мятаха бомбички по нас, пръскаха ни обилно с вода (ВИДЕО)

131 дни продължават антиправителствените протести
7 мПолитика 830 Мирослав Митков

В 131-я ден на антиправителствения протест граждани се събраха в ларгото пред Министерския съвет в София с непроменени искания. Недоволните настояват за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

След демонстрацията им пред МС протестът ще се насочи към централата на ВМРО. Те обблепиха с плакати централата на партията, показвайки причините за исканата оставка и отношението към Красимир Каракачанов.

Протестиращи разказаха пред Евроком, че сградата на централата на ВМРО са започнали да изливат вода и да хвърлят бомбички по тях.

Недоволните граждани обръщат внимание, че сред тях е имало деца с майки и възрасти жени.
"От последния етаж с противопожарен маркуч един човек от съпридружната на ГЕРБ патриотична партия пръскаше обилно с вода, а друг от същия прозорец хвърляше бомбички. От съседен прозорец трето лице започна да хвърля сигнални ракети - една от които падна върху полицай и се разгоря в краката на служителите от МВР", обясниха още протестиращите.

Те скандираха "Пикльо" и "агент Иван", визирайки вицепремиера Красимир Каракачанов.
Някои от събралите се недоволни закупиха яйца от съседен хранителен магазин и ги хвърляха по партийната централа, а една от светлинните ракети, изхвърлена от последния етаж протестиращ я захвърли във входа на ВМРО. Някои от тях на място там са забалязали и евродепутата Ангел Джамбазки.

Протестаращите скандираха "оставка" и  пред Министерството на отбраната, където продължиха мирния си протест срещу Каракачанов и завършиха своя поход, блокирайки Орлов мост.