София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Проверките по бензиностанциите продължават

Наложени са санкции за около 1,7 млн. лева

Проверките по бензиностанциите продължават

Наложени са санкции за около 1,7 млн. лева

2 годиниОбщество 7 Боряна Райчева


Проверките по бензиностанциите продължават и тази седмица, за да може да се гарантира продажбата на качествено гориво и реално заредено количество. Досега са наложени санкции за около 1,7 млн. лв. Това съобщи Кирил Войнов-временен председател на Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор (ДАМТН) в сутрешния блок на БНТ.

Припомняме ви, че проверките по всички бензиностанции в страната започнаха на 9 октомври. Тогава заместник-директорът на  ГД "Контрол на качеството и течните горива" Иво Атанасов сподели, че подобна проверка се прави за първи път. Проверките обхващат качеството на горивата, измервателните уреди и газоразрядните станции.

Констатираните данни са в рамките на допустимото-9% от качеството на горивата не отговарят на изискванията. Проверени досега са областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Стара Загора и Хасково.

В момента се извършат проверки на обектите, свързани със зимния туризъм-ски лифтове, влекове, асансьори. Във връзка с Коледните празници ще се направят проверки на всички пазари и стоките, които се предлагат там, на моловете, веригите магазини. Няма да бъдат пропуснати таксиметровите коли и по-специално техните апарати.