София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Първа обиколка на Джо Байдън в Европа

Ключовата му среща е с руския лидер Владимир Путин
35 сПолитика 115 Антоанета Начева

Американският президент Джо Байдън започва първата си европейска обиколка, като това е първото му посещение в чужбина, откакто е поел поста. Ключовата му среща е с руския лидер Владимир Путин.

Обиколката на американския президент е Корнуол, Югозападна Англия, където ще присъства на срещата на върха на Г-7 и ще разговаря с британския премиер Джонсън, а след това Джо Байдън ще бъде приет и от кралица Елизабет II. Втората му спирка е Брюксел за лидерската среща на НАТО и за форума Европейски съюз - Съединени щати.

Европейското пътуване на американския президент ще завърши в Женева, където на 16 юни се очаква среща с руския държавен глава Владимир Путин, който заяви, че не очаква пробив от разговорите, но се надява те да бъдат конструктивни, заради общите интереси на двете страни.

Преструктуриране на отношенията с Русия и възстановяване на съюзническите отношения, обтегнати от управлението на Тръмп - по този начин определят основните цели, възлагани на Байдън.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!