София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Първан Симеонов: Силите между ГЕРБ и БСП са изравнени

Според директора на „Галъп“ патриотите ще са новият балансьор

5 годиниПолитика 18 Боряна Райчева

Обществената оценка за президента Радев и служебното правителство е по-скоро позитивна. Рейтингът на президента Радев е много висок. Това коментира в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ изпълнителният директор на „Галъп“ Първан Симеонов.

Според него президентът е успокоил някои кръгове в България, като е потвърдил евроатлантическата ориентация на страната. Такива са и очакванията на повечето хора, каза още социологът.

Огромен процент от хората одобряват смяната елита, добави Първан Симеонов и коментира, че председателката на БСП вероятно ще получи подкрепа за идеята си да бъде ограничен броят на мандатите, които един човек може да има.

Има огромно търсене на промяна, каза социологът.

Той коментира, че Обединените патриоти са предпочитан партньор във властта и от левите, и от десните и това ги позиционира като нов балансьор.

Според Първан Симеонов данните от изследванията в момента сочат, че има изравняване на силите между ГЕРБ и БСП, но се наблюдава голям процент избиратели, които не биха искали да видят ГЕРБ във властта.