София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Радев: България разчита на уменията на лидерите в бизнеса

Държавният глава с реч пред финалистите в 13-ото издание на конкурса "Мениджър на годината"
44 сЕвроком 327

За преодоляването на днешните социални и икономически предизвикателства България разчита и на доказаните умения и експертиза на бизнес лидерите да създават прогресивна среда и да налагат нови стандарти. Това заяви президентът Румен Радев пред десетимата финалисти в 13-ото издание на конкурса "Мениджър на годината".

По думите на Румен Радев, тъкмо във времена на изпитания изпъкват истинските лидери, защото те имат визията и качествата да водят напред. Държавният глава изтъкна необходимите умения на бизнеса за справяне с предизвикателствата пред страната ни, свързани със Зелената сделка, европейския програмен период за 2021 - 2027 г., новите програми за възстановяване на последствията от коронавируса.

В приветствието си по време на церемонията президентът заяви, че пътят на България към модерна европейска държава изисква постигането на висок и устойчив догонващ темп на развитие. Това означава пълноценно управление на материалните ресурси и човешкия ни капитал, развитие на високи технологии, производства с висока добавена стойност, преход към зелена и дигитална икономика, иновативност, допълни Румен Радев. По думите на президента, тези амбициозни цели са възможни благодарение на  лидери с доказани способности да ръководят сложни процеси и най-вече хора, както и на личности, готови да поемат риск в името на новото и на успеха.

Държавният глава открои и необходимостта от обществена промяна, за да се постигне прозрачна бизнес среда, от ясни правила и критерии, по които се изразходват публичните ресурси, както и политики за качествени наука, образование и инфраструктура.

На церемонията, която тази година се състоя в Националния исторически музей само в присъствието на финалистите в конкурса, президентът Румен Радев обяви името на победителя. Целта на конкурса е да отличи успешни бизнес ръководители в България, които прилагат най-добрите практики в управлението.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!