София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Радосвет Радев: Може да кажем, с висока степен на сигурност, че здравната криза си отива

Антикризисните мерки трябва да продължат, според Радосвет Радев и Пламен Димитров
1 месецИкономика 12 Антоанета Начева

"Според изследване на Българската стопанска камара здравната и икономическата криза започват да затихват. Твърдият показател е, че тази нощ имаме само 2 жертви на Ковид, което е исторически рекорд, т.е здравната криза можем да кажем с висока степен на сигурност, че си отива." това заяви пред БНТ Радосвет Радев, заедно с Пламен Димитров, председател на КНСБ. По думите им обаче антикризисните мерки трябва да продължат.  

"От тази гледна точка оценката на ситуацията в икономиката е проста: приключиха голяма част от мерките в края на март и в края на май и сега в края на юни приключва и една от най-старите и полезни мерки "Запази ме". Усилията, които правим съвместно със социалните партньори е да артикулираме ясно в комуникацията с администрацията, че мерките не трябва да бъдат спрени. Да могат да бъдат изменени, но в никакъв случай не трябва да бъдат спрени, защото все още стопански субекти в България страдат от здравната криза", коментира още той.

"Имаше сектори, които бяха ударени много малко и те започнаха бързо да се възстановяват. През това тримесечие тези сектори върнаха нивата от преди 2020 година. Някои от тях даже са над нивата от 2019 година по продажби, реализации и доходи. Доходите, обаче намаляват в някои сектори като туризма, транспорта, ресторантьорството, някои сектори от преработващата промишленост. Там има нужда от подкрепа.", посочи президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!