София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Разпитват свидетели по делото за убийството на 21-годишния Ангел Здравков

В съдебната зала утре ще бъдат и родителите на жестоко убитото момче

49 сПравосъдие 149 Иванина Игнатова

С разпит на свидетели утре в пазарджишкия Окръжен съд ще продължи делото за убийството на 21-годишния Ангел Здравков, който бе намушкан смъртоносно на 2 пъти от 18-годишния Никола Райчев.

Случаят е от 29 септември миналата година пред жилищен блок на ул."Панайот Волов" в жк „Запад", където Ангел се разхождал с Дарина Бързакова, бивша приятелка на Никола. 18-годишният Райчев пресрещнал двамата и след разменени реплики, извадил нож, подобен на мачете, и намушкал в бедрото и коремната област 21-годишното момче.

Ангел Здравков почина от кръвозагуба в линейката на път за болницата, а убиецът изчезна и се укри от органите на реда в продължение на 2 дни. По-късно младежът бе задържан на жп гарата в столицата и отведен в ареста в пазарджишката полиция, където се намира и в момента.

Ножът на престъплението все още не е открит, твърдят запознати.

В съдебната зала утре ще бъдат и родителите на жестоко убитото момче- Михаела и Недялко Здравкови, както и сестра му Денислава.

Първото заседание по наказателното дело, което беше разпоредително, се състоя на 19 юни и се гледа от разширен 5-членен състав, от съдия Коста Стоянов и с докладчик съдия Кристина Пунтева. Магистратите уважиха исканията на почерненото семейство и допуснаха като граждански частни обвинители родителите на Ангел Здравков и сестричката му, които настояват за доживотен затвор за убиеца.