София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Разследват опит за измама с ваксини във Велико Търново

Жена е подправила датите на картончето си, за да получи по-рано втората си доза
4 мЗдраве 516

Жена се опита да измами ваксинационен кабинет във Велико Търново. Властите разследват случая.

В неделя в един от ваксинационните кабинети в областния център, медиците засекли случай на подправено картонче за задължително поставяне на ваксина на „Астра Зенека”. Картончето било предоставена на жена на средна възраст. Всъщност служителите на здравната инспекция се усъмнили в истинността на картончето, тъй като върху него било отбелязано, че първата ваксина е поставена на 21 февруари.

А това по никакъв начин не съвпадало с 21 март като дата за поставяне на втората ваксина. След направената проверка станало ясно, че датата върху картончето е подправена от 2 май на 21 март. След като за случая била сезирана полицията, дамата с картончето признала че бързала да си постави втората доза ваксина, тъй като и предстояло пътуване.

Самите медици споделят, че ако не бяха открили измамата и бяха поставили ваксината месец и половина по-рано от определената дата, то би могло да доведе до сериозни и дори до опасни за здравето и живота на пациентката.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!