София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Регионалният министър инспектира строителен обект по АМ "Хемус"

За който са давани 90 млн. лв. авансово
4 мПолитика 470 Мирослав Митков

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова инспектира строителна площадка на АМ „Хемус“ по пътя Русе- Велико Търново. На обекта има разположен голям брой строителна техника.

Оказва се, че на въпросния обект има изготвен проект, но няма разрешение на строеж. Според министър Комитова обаче се вижда, че се копае. Тя уточни, че са много далеч от разрешението за строеж, защото има ПУП и отчуждителни процедури. Попита също защо са давани пари авансово.

За участък 6, съгласно доклада на Сметната палата, са платени авансово около 90 млн. лева на фирма Х, за да купува материали за бъдещи строежи, каза регионалният министър.

"Първо проверихме един камион с документи и след като направихме проверката по документи, свързани със свлачища, пътища и други строежи, сега сме тръгнали на проверки на място. Проверките, които правим касае извършване на строителни ремонти за 600 млн. на фирми, които са полагали асфалт, работили са и трябва да установим дали са извършени, и трябва да ги изплащаме. Другата група проверки е на обекти като този, където трябва да установим какво се случва на място", каза Комитова.

По думите на министърката от вчера до днес има съществени промени по тази площадка. Тя показа снимки от вчерашния ден, като обясни, че днес има много голяма организация да се работи на този строеж. Вчера е било напълно различно.

Комитова повика строителя на обекта, който обясни, че строителната площадка, на която се намират в момента е паркинг - техниката стои на място, тъй като е преместена от друг паркинг.

Строителите извършват ремонт на 32 км по национален стратегически обект "Автомагистрала Хемус" по пътя Русе- Велико Търново.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!