София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Решението на Тръмп е отменено, САЩ ще платят над 200 милиона долара на C3O

„Това е ключова стъпка напред в изпълнението на нашите финансови задължения“
31 сПолитика 1600 Боряна Райчева

Съединените щати ще изплатят над 200 милиона долара на Световната здравна организация до края на февруари, заяви американският държавен секретар Антъни Блинкен.

Това е ключова стъпка напред в изпълнението на нашите финансови задължения като член на СЗО и отразява подновения ни ангажимент да предоставим необходимата подкрепа на СЗО за водене на глобалния отговор на пандемията“, каза Блинкен пред Съвета за сигурност на ООН.

Съединените щати вярват, че многостранността, ООН и СЗО са от съществено значение не само като ефективен международен здравен и хуманитарен отговор на Covid-19, но и за изграждането на по-силни глобални здравни заведения и сигурност за в бъдеще, каза Блинкен.

Блинкен отбеляза, че това също отразява подновения ангажимент на Съединените щати да предоставят подкрепата, необходима за справяне с пандемичната криза.

САЩ, които в продължение на много години са най-големият спонсор на Световната здравна организация, напуснаха СЗО миналата година по време на управлението на Доналд Тръмп.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!