София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Ресторантьорите: Ще обжалваме всички актове, няма да спазваме новите мерки (ВИДЕО)

От бранша ще бойкотират новите мерки от 27 януари
45 сИкономика 726 Ивана Иванова

От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България обявиха, че ще бойкотират новите мерки от 27 януари и поискаха оставката на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"Отказваме да спазваме тази заповед", обяви Ричард Алибегов. Собствениците на нощни заведения в София припомниха, че с въвеждането на "зелен сертификат" целта е била да се избегне затварянето на нощните заведения.

"Това е първата заповед, която започва от сряда и няма краен срок. Досега не е имало такива заповеди, да не знаем кога е крайният й срок", негодуваха от Асоциацията на заведенията в България и Сдружението на заведенията в България.

"Няма да спазваме тази заповед. Ще продължим да работим. Жалим всички актове, досега нито един акт не е влязъл в сила. Ще ви уведим за протестите. Имаме намерение да заведем искове и срещу страната за нанесени щети", разкрива собствениците на заведения.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!