София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Румен Гечев: БСП е ключова за осъществяването на промените, които всички очакват

Според него, обаче, няма как да се направят радикални промени в икономиката
31 сПолитика 337

БСП е ключова за осъществяването на промените, които всички очакват. Това каза проф. Румен Гечев, депутат в 45-ото Народно събрание от "БСП за България" по БТВ радио, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Хората в служебния кабинет имат солиден професионален опит и са изявени професионалисти в своите области. Аз бих се фокусирал върху колегите, на които са им възложени икономиката и финансите. Министърът на финансите има опит в предишен служебен кабинет, докато министърът на икономиката няма административен опит, но пък има много сериозно образование и много богат опит в работата си с транснационални корпорации. Така че президентът е направил много добър избор със състава на служебния кабинет. Въпросът е как ще управляват, защото като се съди за работата на един министър, изключително е важно да се определи какво наследява той", изрази той мнение за служебния кабинет.

"Ще бъде важно да се види какви са реалните параметри на българския бюджет и съответно на българската икономика, за да се види за този кратък период от три месеца какво би могло да се направи и как да се стабилизират икономиката и финансите, за да бъдат подготвени за управлението на следващото редовно правителство", подчерта проф. Гечев.

Според него, обаче, няма как да се направят радикални промени в икономиката, първо, защото времето е малко и второ, защото за сериозни реформи е нужен парламент.

Социалистът изрази резерви, че положението с бюджета е така, както го представя предишното правителство.

"Няма как бюджет, в който не са заложени очаквания за развитието на пандемията на Ковид-19 през 2021 г., да завърши с излишък първото тримесечие. Човек лесно може да види, че причините за този излишък за 600-те млн., които правителството получи от скандалната концесия на Летище София. Освен това, доста колеги също поставяме под съмнение реалното равнище на фискалния резерв", обърна внимание Румен Гечев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!