София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Румен Леонидов: Нищо сензационно няма в новите документи за Левски (ВИДЕО)

Публицистът коментира спекулациите около историята за Апостола
1 годинаИстория 103 Ивана Иванова

Документите за Левски не са фалшиви, но те нямат нищо общо с личността на Левски. Става дума да кореспонденция между хора от администрацията в империята и колко шпиони имали. Това беше сензацията и беше така поднесена, защото всички медии гръмнаха с една и съща информация. Излиза че турското разузнаване е знаело за обира на пощата в Арабаконашкия проход, разбра се и смесения състав на комисията, а сякаш това не го знаехме. И ред други неща. Това каза публицистът Румен Леонидов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич". 

"Нарочно е направено неясно, за да има сензация. Всичко, което се отнася за Левски е интересно. Излиза ,че Димитър Общи направил опит да се самоубие. Има и още една уловка-от тези документи нишката върви към предателя, само че никой не казва кой е той", коментира Леонидов.
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!