София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Румен Овчаров: Раздаването на компенсации на калпак на всички не е управление на криза

Бившият министър изнесе и данни, според които индустрията расте с над 13%

Аз не виждам да се управлява кризата – раздаването на компенсации на калпак на всички, които поискат, не е управление на кризата; въвеждането на мораториум не е управление на кризата. Това заяви пред Би Ти Ви бившият енергиен министър Румен Овчаров.

„В държавата има ресурс, но държавата не си прави труда да каже кой наистина има нужда от този ресурс“, отбеляза той като посочи, че „Козлодуй“, ТЕЦ-2, НЕК и БЕХ са на печалба, но едва на шестия месец управляващите са се сетили за потребителите на природен газ, които се нуждаят от подпомагане.

Бившият министър изнесе и данни, според които индустрията расте с над 13%, търговията – с над 23%, а износът вече е над нива от преди пандемията.

„Основни сектори от индустрията и икономиката се справят с кризата – конкурират се на пазари извън страната, където цените на ток и газ са още по-високи“, посочи Овчаров и призова тези фирми да не бъдат подпомагани за сметка на тези, които са наистина затруднени.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!