София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Русия: Вашингтон предизвиква ескалиране на напрежението

С последния тест на ракета САЩ нарушиха ДРСМД

11:23 ч. 20.08.2019 г.Политика 5

Тестовете на кризисна ракета в Съединените щати с обхват, забранен от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие и ракети с по-малък обсег на действие предизвиква съжаление, Вашингтон е насочил вниманието си към ескалиране на напрежението. Това заяви пред ТАСС във вторник заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков.

На уебсайта на Пентагона беше качено видео на американски тест на наземна кризисна ракета, която според Руската федерация нарушава

"Тестовата ракета е изстреляна от наземна мобилна ракета-носител и е ударила целта именно след повече от 500 км полет", се казва в уебсайта на американската армия.

Американските служители многократно са заявявали възможността за провеждане на полетен тест на наземна кризисна ракета в края на август. В средата на март служителите на Пентагона обясниха, че става въпрос за тест на ракетата Tomahawk на обсег от около 1 000 км. Освен това през ноември Министерството на отбраната на САЩ планира да изпробва балистична ракета със среден обсег на действие .