София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Шестима арестувани при акция в Ямбол

Провела се е в 28 населени места в областта

Шестима арестувани при акция в Ямбол

Провела се е в 28 населени места в областта

10 сОбщество 1119 Златина Петкова


Специализирана полицейска акция в Ямболско е довела до ареста на шестима души. Операцията, чиято цел  е да атакува битовата престъпност, се е привела в 28 населени места в рамките на областта.

Извършени са проверки  на 575 лица и 461 моторни превозни средства. Установени са 106 нарушения. Открити са двама души, обявени за общодържавно издирване.

Извършени са проверки на 23 обекта – заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, сечища, магазини и частни имоти. Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Ямбол и колегите им от РУ-Ямбол са установили два обекта за изкупуване на черни и цветни метали, както и на отпадъци от пластмаса.

Образувани са две преписки за предварителна проверка. При съвместни инспекции със служители от РУ- Елхово и представители от РДГ-Сливен е установено, че на сечище на територията на община Болярово се извършва сеч на дървета, без поставена маркировка, както и дейности в нарушение на технологичния план на обекта, за което е съставен констативен протокол.

Разкрити са  също две кражби от частни имоти в Ямбол. Инкриминираните предмети – златен медальон и детски велосипед са издирени и предстои да бъдат върнати на собствениците. Работата по документиране на престъпните деяния продължава. Открита е и марихуана у 19-годишен младеж. По случая е образувано досъдебно производство.