Начало Новини Предавания На живо

По сигнал на БСП: Валери Симеонов саботира Работната група за машинното гласуване

Медии не се допускат до Комисията

По сигнал на БСП: Валери Симеонов саботира Работната група за машинното гласуване

Медии не се допускат до Комисията

3 месецаПолитика 108 Боряна Райчева


Работната група за машинното гласуване към Правната парламентарна комисия е пред провал заради Валери Симеонов, който се е обявил против. За това информираха от БСП за България. 

По думите на представители на Левицата медии не се допускат до Комисията, тъй като Симеонов така е пожелал. 

Още на първото заседание на Работната група с председател Ана Александрова е взето решение по предложение на лидера на НФСБ да не бъдат допускани медии до заседанието. 

"Тази работна група е абсолютен фарс. Тя трябваше да гарантира машинно гласуване, вместо това вадят от девет кладенеца вода, за да го ограничат и обезсмислят. Уж трябваше да изчистим избирателните списъци, но отказват да го направят. Явно създаването на тази група, както и решението на МС от преди няколко дни за машинното гласуване, са просто трикове за печелене на време. Съпротивата срещу машинното гласуване е огромна. Тя идва и от ГЕРБ, които се крият зад коалиционните партньори, зад безсмислени въпроси, зад коронавируса и какво ли още не. Ние ще внесем предложението за изчистване на списъците и за осигуряване на успешно машинно гласуване и ще се борим за тях в пленарната зала", заяви депутатът от БСП за България Крум Зарков. 

Очаквайте подробности!