София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Синдикатът на МВР: Институциите да си свършат работата, с приказки няма да стане (ВИДЕО)

Преминати са граници, които не трябваше да се преминават заяви председателят му Валентин Попов

пропускане
16 сПолитика 291 Николай Парашкевов

Преминати са граници, които не трябваше да бъдат преминавани. Ние при всички положения ще имаме конкретни искания и тези искания ще бъдат изисквани в срок. След тези срокове, ако нещата не започнат да помръдват, най-вероятно ще преминем и към други действия.

Това заяви пред "Евроком" председателят на Синдиката на служителите в МВР Валентин Попов по повод на зачестилите инциденти с мигранти.

Само в последните два дни имаше три гонки между бежанци и служители на полицията, при едииния от които тежко пострада униформен служител.

"С години не сме спряли да говорим къде са проблемите и че далеч не всичко е ок. Нещата обаче се влошават", категоричен беше Попов.

Да си поемат отговорността и да започна да работят, защото за момента слушаме само хубави приказки. Не се противопоставят никакви аргументи, спрямо нашите, а нещата остават на ниво приказки", подчерта председателят на Синдиката на служителите в МВР.

 По думите му действия за промяна трябва да предприемат както от Народното събрание, така и от правителството.

"С приказки повече няма да стане", катерочен беше Попов.

"Народното събрание не трябва да абдикира от функцията си на иснституция, контролираща това, което се случва във всички министерства, не само в нашето", подчерта синдикалистът.

"Ако някой си мисли, че една оставка ще реши нещо - много е сбъркал. След оставка, проблемите си остават", заяви той по отношение на подадената оставка от главния секретар на МВР гл. ком. Петър Тодоров и заместника му.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!