София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Синът на Миню Стайков в "Пирогов" след побой

Стайко Стайков заявил, че е бил отвлечен

Синът на Миню Стайков в "Пирогов" след побой

Стайко Стайков заявил, че е бил отвлечен

1 годинаОбщество 6 Боряна Райчева


Издирваният от Интерпол Стайко Стайков е бил отвлечен, пребит и захвърлен край София. В момента той се намира в "Пирогов". Тази сутрин е получен сигнал за мъж в безпомощно състояние на паркинг в София. На място се установява, че е синът на Миню Стайков - Стайко, като е въведен в близка къща, а там е прегледан от екип на "Спешна помощ", съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов на брифинг. Стайко Стайков е закаран в "Пирогов"за лечение.

От показания на потърпевшия става ясно, че е бил отвлечен преди неопределен период от време.

„Нямахме информация за неговото отвличане и данни за откуп“, заяви Иванов.

"Стайков е обявен за издирване от септември, като сме имали няколко акции за намирането на местоположението му. Все още не сме провели подробна беседа с него, имаме оскъдна информация, като той заявява, че няма спомени. Близките му заявяват, че от времето когато е бил обявен за издирване не са се свързвали с него", заяви главен комисар Ивайло Иванов.

"Нямаме информация да е изхвърлен от таксиметров шофьор - бил е оставен пред дома си от такси. Стайков е имал рана на главата, другите травми по него са синини", допълни Иванов. 

"Лицето заявява в писмена молба, от тази сутрин, пред Специализираната прокуратурата, че не е знаел, че се издирва, като е готов да съдейства на службите. Според молбата той разбира вчера на 27 януари, че е издирван", обяви Ангел Кънев, прокурор от Специализираната прокуратура.