София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Сняг изненада САЩ и Канада

Снежната покривка е достигнала 91 см. в някои райони
пропускане

Сняг изненада САЩ и Канада

Снежната покривка е достигнала 91 см. в някои райони

8 месецаИнциденти 18 Боряна Райчева


Сняг падна в северните части на Скалистите планини в САЩ. Силна буря донесе в неделя рекордна снежна покривка от 91 см на някои места. Щатът Монтана обяви извънредно положение, за да разчисти пътищата, съобщава БТА.

През нощта се очаква да паднат още 30 до 61 см сняг. Зимни предупреждения са в сила за западната част на Монтана и за планинските райони на северен Вашингтон и северно Айдахо. Очаква се снеговалеж и в райони на Калифорния, Невада, Уайоминг, Орегон и Айдахо.

Губернаторът на Монтана Стив Бълок обяви в неделя извънредно положение, след като 101 см сняг паднаха в градове, като Браунинг, което доведе до затваряне на магистрали и много катастрофи. Температурите се очаква да паднат през нощта до минус 6,6 по Целзий или повече в западна Монтана и северната и централната част на Айдахо.

Над 170 пътно-транспортни произшествия станаха в канадския град Калгари и неговите околности след първия за сезона снеговалеж. По данни на полицията са станали 171 катастрофи, като само в една от тях са участвали 16 автомобила. Пострадали са общо 13 души. Хората са призовани да не използват личните си автомобили, ако не е крайно наложително. На летището в Калгари са отменени десетки полети.