София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Собственик на фитнес: Все още нямаме официална заповед за отваряне от 1-ви февруари

Мартин Гаджев коментира, че може би около 20% от фитнес залите няма да отворят отново
пропускане
21 чЗдраве 312 Ивана Иванова

След престой от два месеца затворени правителството все пак реши да отвори молове, фитнеси, зали за танци и др. от началото на февруари. Така на практика затворени ще останат само заведенията.

Само преди седмица Националният оперативен щаб заяви, че нищо освен училища няма да отваря, но след като стана известно, че броят на заразени намалява, те промениха  позицията си.

"На практика от 1-ви февруари всичко рестартира, включително моловете, залите, които са в моловете, зали за танцови изкуства, за крос фит - абсолютно всичко, което беше забранено със заповед. Положението не е розово за всички. Ще оцелеем, но не се знае за какъв период от време ние ще можем да върнем загубите ни. Най-вероятно около 20% от собствениците на фитнес зали няма да съумеят да отворят, а останалата част, която ще отвори, може и да затвори след време", допълни той.

По думите му и груповите занимания ще бъдат обезопасени, защото ще има достатъчно място за дистанция между посетителите на фитнеса.

Собствениците на фитнес зали категорично обявиха, че ще подкрепят протеста на ресторантьорите, който ще се състои на 27-и януари.

"Ние сме като скачени съдове, ние не можем да функционираме един без друг. Всъщност този протест се организира от секторите, към които имаше забрана да работят. Ние искаме да работим, имаме право да извършваме това нещо. Протестираме от много гледни точки: от това, че нямаше помощи или ако имаше, те се забавиха. Не бяха и регламентирани към нашия бранш, това доведе до допълнително напрежение, както и фалити. Подкрепяме ресторантьорите, подкрепяме и културния сектор", каза още той.

Мартин Гаджев обърна и внимание на това, че все още няма официална заповед за отварянето на фитнес залите от 1 февруари.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!