София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Станимир Стоилов поема Лудогорец?

В момента вървят последните преговори около договора на наставника
55 сСпортни 969 Боян Марков

Бившият треньор на "Левски" и Националния отбор на България Станимир Стоилов е все по-близо до това да поеме Лудогорец. Това твърди "24 часа". От клуба обаче все още не са потвърдили сделката.

В момента вървят последните преговори около договора на Стоилов, който трябва да бъде обявен преди Нова година. Наставникът не е работил от ноември 2018 година.

След успехите с "Левски" и периодът с националния отбор, Станимир Стоилов направи сериозна кариера в Казахстан. Той спечели няколко поредни титли с ФК Астана, успя също така да класира тима за груповата фаза на Шампионска лига. По този начин ФК Астана стана първият казахстански отбор, стигал до най-престижния европейски футболен турнир. По-късно Мъри бе треньор и на националния отбор на Казахстан.

Лудогорец търси спешно заместник на Павел Върба, който си тръгна преди няколко месеца. Оттогава тимът бе воден от Станислав Генчев, но с лиценза на Яков Папарков. Генчев със сигурност остава и в новия щаб на Станимир Стоилов, който по принцип работи навсякъде с Цанко Цветанов и Саид Ибрахимов.