София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Станишев: Радев е гарант, че няма да има сделка между БСП и статуквото

Според него БСП има всички шансове да спечели убедително изборите
15 сЕвроком 339

Подкрепата за Радев е от много по-широки кръгове, отколкото подкрепят БСП. Би могло да се получи своеобразно преливане на авторитет, това изисква и по-ясни значи от президента Радев в подкрепа на БСП като основна опозиция. Той е гарант, че няма да има сделка със сегашните управляващи, защото той е непримирим със статуквото. Това са възможни позитиви в хода на парламентарните избори. Това коментира Сергей Станишев, председател на ПЕС и евродепутат в ефира на БНР.

„Следя доста разнопосочни коментари от политическите анализатори, в това число и от близки до „Позитано“. Те говорят за „забиване на нож в гърба“. Всяка ситуация може да бъде разглеждана като проблем или като възможност. Разбира се, има деликатен момент от гледна точка на формалното започване на процеса на номинации в БСП. Но ако си спомняте през 2016 г. имаше процес по номинации, според който Радев не трябваше да бъде нашият кандидат. Той имаше само няколко номинации, които бяха направени в последния момент. Доминираха тези за Мая Манолова. Имаше и допитване сред членовете, което показа, че мнозинството искат партийна кандидатура. Такъв беше гласът на партията", допълни той.

"БСП има всички шансове да спечели убедително изборите, защото ГЕРБ са в съвсем различна кондиция. Всички виждат и разбират това. Има нетърпимост към този модел на управление сред много широки кръгове и те търсят алтернатива. Съвсем закономерно е БСП, като основен опонент на ГЕРБ, да намери начините да привлече хората на своя страна. Много хора в БСП имаме своите притеснения. Вътрешнопартийният конфронтационен стил, който съществуваше преди прекия избор и 50-тия Конгрес, продължава, вместо да бъде преодолян и да се търси максимална консолидация", каза още Станишев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!