София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

СЪВЕТЪТ ЗА РАЗВИТИЕ ОДОБРИ УПРАВЛЕНСКАТА ПРОГРАМА

Работата по „Южен поток“ остава, докато не излезе официално решение за спирането на проекта
7 годиниПолитика 11 Боряна Райчева

Първото заседание на Съвета за развитие към Министерски съвет приключи. На него се обсъди управленската програма на кабинета, която беше приета в сряда на редовното заседание на Министерски съвет.
В началото на януари беше конституиран Съвет за развитие, с председател вицепремиерът Румяна Бъчварова. Това е орган към Министерския съвет, в който ще бъдат обсъждани всички спорни въпроси на управляващата коалиция, ще бъдат обсъждани и въпроси, които са свързани със стратегическото развитие. В работата му ще участват всички министри, вицепремиери и представители на ръководствата на парламентарните групи. Ето и какво каза вицепремиерът Румяна Бъчварова, веднага след като заседанието приключи.
Документът е над 160 страници, на които са описани приоритетите и действията в 21 области, по които ще работи кабинетът "Борисов" до 2018 година. Той е разработен в изпълнение на Коалиционното споразумение за съставяне на проевропейско реформаторско правителство за устойчиво развитие на България.
Вицепремиерът се изказа и по казуса с „Южен поток“ и обясни защо все още продължава работата по него.
Управленската програма обхваща 21 области, за чието развитие кабинетът набеляза 423 конкретни цели и 1155 мерки.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!