София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Световен форум на младите руснаци в София

Младите руснаци се угорчават от неразбирателства между България и Русия

Световен форум на младите руснаци в София

Младите руснаци се угорчават от неразбирателства между България и Русия

8 месецаКултура 34 Боряна Райчева


Марина Дадикозян, представител на световния форум на младите руснаци, разказа за Световният форум на младите руснаци в София, в предаването "Делници" по Евроком.

Този форум се осъщяствява на световно ниво от пет години, като тази година ще участват 45 държави със 150 души.
Ще продължи до вторник - три дни активна работа. Кръгли маси за обсъждане на въпроси, които вълнуват на младите хора с руски корени.

Целта на форума е да събере хора, които са родени в друга страна, но с Руски дух и кръв. С желание да педадат традициите, езика и културата.Гостенката каза, че тяхното присъствие помага в отношенията на Русия с другите страни, от които идват младежите.

Руските младежи в България осъзнават силните приятелски отношения и историята на България и Русия. Това е и причината според представителката, те да се угорчават от неразбирателствата, които се случват между страните понякога. "Те разбират, че страните са братски, въпреки че възникват някой проблеми между тях понякога.", каза тя.Предни години са имали възможността да посетят обекти свързани с историята на отношенията между държавите.За жалост финансовите средства тази година не позволяват излизането от столицата на участващите.

Мотото е на форума е "Младежта строи бъдещето". Според представителят Дадикозян, това ще е най-мащабното международно събитие за родени и живеещи в чужбина руснаци на възраст между 18 и 35 години.