София 27 °C София 27°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 28 °C Пловдив 28°C - ясно небе Варна 30 °C Варна 30°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - ясно небе

Свободата на словото – за истината между черното и бялото

"The Independent: Тръмп току-що обяви война на американския народ. Всъщност, винаги сме били във война"
1 годинаVox Populi 12

"The Independent: Тръмп току-що обяви война на американския народ. Всъщност, винаги сме били във война"

Това заглавие предизвика остри коментари и дискусии в социалната мрежа и в тази връзка екипът на телевизия „Евроком“ би искал да сподели следното.

Като независима медия винаги сме се стремили да показваме различните гледни точки в обществото. Нашето убеждение е, че истината има различни лица и те трябва да бъдат показвани обективно. Разбира се, това няма как да се хареса на всички. Благодарим на аудиторията, която възприема нашите публикации като обективни и интересни, като провокация за мисълта. Съжаляваме, че ще има и такива, които ще търсят други мотиви в написаното и публикуваното от нас. Но разбираме и тях. За нас важното е истината и различните гледни точки да намират място в нашата медия, която никога не се е страхувала да покаже и едното, и другото. Свободата на словото е от първостепенно значение.

И все пак е добре да се има предвид следното: престъплението е престъпление, а убийството е убийство. Кражбата е кражба, но по-лошо е, когато е и политически модел. Телевизия „Евроком“ не приема каквато и да е форма на насилие и посегателство – както към конкретна личност, така и към частна собственост. Границата между изразяването на обществено недоволство под формата на протест и желание за диалог е едно. Употребата на тълпата за безчинства и грабежи, както и за политически дивиденти е недопустима.

В същото време процесите, които се случват в САЩ в момента, са експликация на проблемите и предизвикателствата, които са част от социо-културния контекст на конкретната страна. Ние можем да бъдем свидетели, да анализираме и да оценяваме мненията. Истината никога не е черно-бяла. Тя е в диалога и различните гледни точки.

Ето защо си позволяваме да публикуваме и коментар на наша читателка (без редакторска намеса), която представя ситуацията през своя мироглед, като човек, който живее в Щатите:Malina Stocker Хайде да чуете нещо от първо лице!!! Аз се представям сигурно за N ти път... Живея в Щатите. Незнам, как българите знаят за Америка повече от американците но... Тази статия е написан от демократи, които подкрепят и подстрекават протестиращите. Разяснявам... Демократите са тези, които обещават да вземат от богатите и да дадат на бедните... В Америка си беден само ако не искаш да работиш....Та тези демократи обещават светло, безплатно бъдеще на хората, които виждате да разбиват и грабят магазини и ресторанти. Те са толкова ядосани за смърта на БРАТОТО, че в негова чест разбиват магазини и грабят всичко в тях...Не става дума за храна... Тези магазини и ресторанти не са на супербогати хора... В АМЕРИКА Супербогатите хора не си отварят магазини и ресторанти. Това са бизнеси на хора, които с това изхранвата семействата си...и дават работа на такива като тези същите, които много много не им се работи. Повечето от работещите нормални американци плащат по 30 процента данъци всяка година ...Всяко едно трудещо се семейсто, издържа поне едно семейство на тези, които виждате да вилнееят по улиците, недоволни от Тръмп, който поддържаше работеща икономика и безработицата беше снижена до минимум. Но тези красавци не искат да работят... Демократите сега преди изборите обещават безплатни нещта и те застават на барикадите с мечти за безплатно бъдеще... Това задължително включва свалянето на Тръм от власт, защото той имаше неблагоразумието да призовава американците да работят за да направят Америка велика отново... Спря войните...поради пандемията им даде пари на калпак за да не стоят гладни и понеже идват избори и демократите се уплашиха, че губят електорат, решиха да яхнат една грешна стъпка на полицай. Нека ви разкажа и за войната на полицаите с тези, днешните протестиращи...Миналата година на бензиностанция на която зареждах ...изведнъж чух изстрел...Вътре в магазина, в който полицай си купува кафе и става свидетел на разправия, между жена и чернокож бабанко, чакащи на опашка, полицая прави ЗАБЕЛЕЖКА... за да спре конфликта...ОНЯ вади пистолет и го застрелва... Това е почти ежедневие... Не оправдавам полицая, който уби човека преди дни...Но монетата винаги има две страни. Едната я видяхте в клипа с убития чернокож... Другата с убития полицай ви я разказах аз. Демократите яхнаха вълната, а услужливи медии подстрекават зомбираните...Тази статия е толкова еднопосочна, че с нея съвсем ще объркате движението в главите си на всезнайковци... Не вярвайте на всичко, което гледате по телевизията... Оставете американците да се оправят сами... Те винаги са се оправяли...В момента за вас е по-важна СЕЗАМ с 40 разбойника... Ако си оправим кочинката и живеем нормално, проблемите на Америка, Европа и Антарктика, няма да ни вълнуват... Със здраве ....

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!