София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Таня Цанева: Никой не ни е информирал кога започва ваксинирането на членовете на ЦИК

Коментар на члена на комисията
45 сОбщество 266 Златина Петкова

“Никой не ни е информирал кога започва ваксинирането на членовете на ЦИК. Очаквахме това ад сатне в петък, но беше отложено и ние изпратихме писмо до здравния министър с молба за разяснения, свързани с графика за имунизиране” обясни пред bTV членът на ЦИК Таня Цанева.

Цанева посочи, че членовете на районните избирателни комисии ще могат да бъдат ваксинирани, тъй като срокът им за назначаване е края на тази седмица. Проблемът идвал по отношение на представителите на секционните комисии, тъй като по закон те се утвърждавали двадесет и пет дни преди деня на вота.

“Дори да се изтегли малко този срок с 3-4 дни, това пак няма да е достатъчно, а графикът на изборния процес е такъв, че няма възможност това да стане много по-рано”, разясни още Цанева.

Единственото решение председателят на ЦИК видя в това самите партии да номинират лица, които са преболедували или са ваксинирани.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!