София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Татяна Дончева: Здравният министър за една година е станал доцент и професор

"Тече смяна на ръководство на болници", алармира тя
3 мОбщество 4304

"Тече смяна на ръководствата на болници. Нахлува набор юристи и икономисти, които не зная дали им е мястото в болниците точно в това време. Да сложиш такива хора на ключови места, когато тече пандемия, ми се струва странно". За това алармира Татяна Дончева по БНТ.

"Говоря за най-големите болници. В списъка са и следващите. Опозицията е проспала това. Със срок първи април изтича срокът на електронизиране на медицинската дейност и вкарване историята на заболяване на електронен носител. В общинските болници тази дейност ще изпие силите им и ще застраши болниците от санкции. Министърът за една година е станал доцент и професор.

С темповете на ваксиниране ние не можем да постигнем успех до края на лятото. Трябва драстично да се увеличат ваксините до края на лятото. Дечо Дечев ни смрази с доклад, според който още ноември министърът и здравната комисия са знаели, че ние нямаме договори за ваксини, освен с „АстраЗенека“. Шеф на тази фирма е майката на евроскомисарката Ева Майдел.

Трябвало е да се вземат от трите ваксини. Вижте в САЩ какво последва - дадоха газ и започнаха в общините да ваксинират хора", поясни Дончева.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!