Начало Новини Предавания На живо

Тежка катастрофа на училищен автобус в Ню Джърси

Двама убити и 43 ранени при инцидента

09:27 ч. 18.05.2018 г.Инциденти 10

Училищен автобус, който е пътувал до историческо място в Ню Джърси, се сблъска с камион в четвъртък. При инцидента на са загинали учител и ученик, а 43-ма са, предимно ученици, са били ранени, съобщават световните медии.

Някои от ранените излязоха от аварийния изход в задната част на автобуса, а други през аварийния люк на покрив.

В автобуса е имало 45 души, включително 38 студенти. Четиридесет и трима души от автобуса и шофьора на камиона са отведени в три районни болници, като някои от тях са в критично състояние.

Момче, пътувало в  автобуса, разказа, че автобусът се е обрънал и хората са останали "висящи на коланите".

"Чух изскърцващ звук и се спуснахме по магистралата", каза студентът Тео Анчевски, който седеше на четвъртия ред на автобуса,  „много хора крещяха и висяха от предпазните колани“.

Полицията не издава подробности причината за катастрофата, но компанията за камиони, чийто камион участваше в инцидента има поредица от катастрофи през последните години и по-висок от средния процент на нарушения, които са застрашили превозните средства, според федералните данни за безопасност.

Автобусът е бил собственост на училищния район и разполагал с предпазни колани, според управителя на училището "Парамус" Мишел Робинсън. Няма федерално изискване за предпазни колани за всички училищни автобуси, но шест окръга, включително Ню Джърси, ги изискват.