София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Теменужка Петкова: ГЕРБ не организира и не участва в протестите

"Управляващото мнозинство се представя достатъчно зле", смята депутатът от ГЕРБ
20 сПолитика 186 Николай Трифонов

"Опозицията не мотивира протестите. Управляващото мнозинство се представя достатъчно зле и не се справя с кризите и само дава повод за такъв тип протести. Нека само си припомним как министър-председателят посочи вратата на представителите на транспортния бранш." Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова пред БНТ.

По думите ѝ кризата е изключително голяма и функцията на правителството е да подпомага и подкрепя и бизнеса, и всеки един сектор от обществения живот на страната - там, където има определени затруднения.

Все още не е ясно какви мерки ще предложи правителството. Коментира, че 14-те мерки, предложени от "Продължаваме промяната", се оказват само техни. Те не са били обсъдени с коалиционните им партньори и в резултат на това се появи поредното напрежение в коалицията. Оказва се, че "Има такъв народ" имат своя визия по този въпрос, както и БСП и "Демократична България". За обществото е важно посланието на правителството, защото хората очакват от него адекватни реакции, а не от отделните коалиционни партньори, които очевидно трудно комуникират помежду си.

Петкова коментира предложената от управляващите отстъпка от 20-25 ст. за литър гориво, като заяви, че има много неясноти по отношение на тази мярка. "На практика на хората се предлагат едни 12 лв. на месец, които не могат да покрият галопиращата инфлация в момента, покачването на цените, на горивата и на всички останали стоки". Според нея трябва да се търси друго - радикално решение на този въпрос, например да се помисли по това, което иска транспортният бранш по отношение на акциза. Правителството трябва да проведе необходимия диалог с ЕК и да извоюва за България най-добрите условия.

Петкова е категорична, че в ситуация на криза няма невъзможни неща и е важно как правителството ще представи ситуацията в България, как ще мотивира това свое искане и съм сигурна, че ЕК ще прояви разбиране и ще предложи подходящ вариант.

Теменужка Петкова подчерта още, че в сектор "Енергетика" правителството бележи един от най-сериозните си провали. Определи работата на правителството като действие на парче, без ясна визия за това как да се организират нещата така, че да се създадат най-добрите условия за българския бизнес и българските граждани.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!