София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Тома Биков: За Борисов не е самоцел да бъде министър-председател, той вече беше три мандата

Предстои да се уточни кой ще води преговорите от страна на ГЕРБ с други партии
50 сПолитика 1388

Можем да предложим дългосрочна и краткосрочна програма за управление. Това коментира пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ. Дали ще можем да управляваме е въпрос към другите политически сили. Ние сме напълно готови да сме конструктивна опозиция, обясни той.

Предстои да се уточни кой ще води преговорите от страна на ГЕРБ с други партии, добави Биков.

„Не можем да кажем нашето предложение за министър-председател, защото това трябва да се обсъди с политическите сили. Нашето предложение на можем да го кажем, защото трябва да бъде обсъдено. Единият вариант е да сформираме правителство с политици на ГЕРБ и други партии, които са готови да подкрепят. Нашата програма е дясно-консервативна, но сме готови да подадем ръка на всички, за да има политически диалог.“, категоричен бе Тома Биков.

„Не назовавам Бойко Борисов като министър-председател, защото ситуацията в момента не е нормална. Ние виждаме първо категорични изказвания от страна от повечето сили, че не биха приели г-н Борисов. За Борисов не е самоцел да бъде министър-председател, защото вече три пъти е бил“, допълни представителят на ГЕРБ.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!