София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Тошко Йорданов призова депутатите да се съсредоточат върху важните закони

Днешното редовно заседание на парламента се провали заради липса на кворум
10 сПолитика 501 Николай Трифонов

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов призова на брифинг в Народното събрание (НС) депутатите да се съсредоточат върху приемането на закони, които са важни, като актуализацията на бюджета за 2022 г.

„Единственото, което твърдо мога да заявя, е, че ние искаме да приемем законите, свързани с бюджета, и законите, които са свързани с идването на парите по Плана за възстановяване и устойчивост“, коментира той, цитиран от БТА.

По думите на Йорданов на председателски съвет тази сутрин се е настоявало депутатите да обсъдят избора на нов председател на парламента. Ива Митева (ИТН) обясни, че с колегата й Любомир Каримански са разговаряли с временно изпълняващия длъжността председател на НС Мирослав Иванов, за да го убедят, че има по-необходими теми.

„Предложихме точките, които са свързани със законодателната програма на НС да бъдат изтеглени напред, а точката за председател да остане по-назад в програмата, докато всеки вземе своето решение“, посочи тя.

Днешното редовно заседание на парламента се провали заради липса на кворум. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!